Tillägg.. :-)

Känner att jag gärna vill förklara några saker, apropå mitt förra inlägg.. :-)

Jag gick på i ullstrumporna ganska rejält..
Men är det något som jag - och jag vågar påstå, alla - brinner för, så är det ju barnens väl och ve!
Och insikten om att jag / vi kanske gett vår son en medicin som rentav är skadlig, känns förfärlig.

Däremot vill jag gärna understryka att hela min familj är positiv till Concerta och det den har gjort för A - och oss alla!
Till och med A själv uppskattar den och vid ett tillfälle, när den på grund av slarv från sjukvården var slut under ett par dagar, så sade han; "...Mamma, jag saknar min medicin...!"
Och det, måste jag ju erkänna, kändes väldigt gott att höra. För trots att han inte är äldre, så känner och förstår han vilken hjälp han faktiskt får av medicinen :-)!

Så till dom som (liksom vi) till exempel gett sina barn Omega-3 av olika slag utan att få någon effekt, vill jag bara säga att just vad gäller Concerta så är vi positiva. Man märker tydligt på A att han inte alls upplever samma inre stress längre (tidigare hade han t ex en puls på omkring 120-130...) och klarar av att fokusera bättre - ja, han mår helt enkelt bättre, till både kropp och själ och därmed mår vi alla lite bättre!

Slutligen vill jag bara säga att jag tror inte att någon förälder "vill" medicinera sitt barn - framför allt inte vid så låga åldrar. Men ibland kan det bli nödvändigt - inte minst för livskvaliténs skull!

Kramisar,
Anna

Kommentarer
Postat av: SmulAnn

Den yngste sonen är 7 år och hans hyperaktivitet har väl mattats med åren, förr fick jag springa som ett torrt skinn efter honom. Men han har dålig impulskontroll, gör det som faller honom in för stunden vilket inte alltid går bra i skolan.

Vi använder oss av A, B och C korgar! Du kan läsa mer om det i boken "explosiva barn". Jag tror Beckan rekommenderar den.

Vi startar inte längre tredje världskriget varje dag utan det startas endast i undantagsfall. Ju mer man höjer rösten ju värre blir han så här hemma är det ok nu. Ingen medicin behövs tycker vi och vi kan inte medicinera honom för skolans skull.

2008-09-18 @ 15:31:20
URL: http://blogg.aftonbladet.se/25248
Postat av: SmulAnn

Har man bara hyperaktiva barn i familjen blir det svårt att veta vad som faller inom "normalvariationen"man vet ju inte vad som är "normal nivå".

nu har ju jag två av varje så jag tycker att jag haft rätt i mina aningar som kommit tidigt när de var små.

Jag brukar säga att mina två diagnosbarn "har inte svarat på normal uppfostran" Men då hade jag ju en äldre pojke med men normalt tempo att jämföra med.

Vi väntade med att söka för vi trodde det skulle växa bort men när han var fyra år accelererade det och dagispersonalen reagerade så då sökte vi men det tog 2,5 år att komma på utredning. Den startade i januari 2008 och då hade vi stått i kö sen oktober 2005.

2008-09-18 @ 15:42:17
URL: http://blogg.aftonbladet.se/25248
Postat av: Joa

Jag har bara positiva uppleverlser av Conserta. Jag har inte ätit den själv men man vet ju inte...kanhända är det den jag skulle behöva. men jag har 2 i min närhet som äter den och de älskar den :)

Kram joa

2008-09-18 @ 17:33:42
URL: http://livetsomjaglever.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0