Semester och avkoppling..?



"...Vad skall jag med semester till? Att behöva vakta varje steg som de tar invid varandra? Att jag måste vara där och passa så att inget farligt händer? Är det semester, återhämtning, att ladda batterierna?"

Detta är ett citat från en av mina fina bloggvänner och likaså mamma i diagnosland - och när jag läste hennes rader blir jag än en gång slagen av alla likheter... För det är verkligen ingen promenad på rosor alltid, även om det tack och lov ju också finns alldeles underbara stunder!
Men just detta oerhört frustrerande, i att allting kan förändras på en millisekund - gå från glädje och kärlek till hat, från ord till grov handling, det är så obeskrivligt svårt att hantera! För att inte tala om den fasa man som förälder känner, i det faktum att ens eget älskade kött och blod medvetet försöker skada någon annan älskad familjemedlem...
Att en så liten och ung människa kan hata så innerligt och vara så arg på allt och alla, att han vill förgöra både sig själv och sina närmsta - det är en känsla man som mamma knappast uthärdar och jag vet i alla fall inte alls hur jag ska hantera och bemöta det..!?
Och det där med semester och avkoppling, det känns sannerligen som ett skämt - I know..! För hur avskopplande är det att hela tiden behöva vara på helspänn, ha ögon både fram och bak och ständigt försöka vara ett steg före trots att man allt som oftast är fem steg bakom...
Vilken tur att vi föräldrar i diagnosland på något sätt lärt oss att gå in i väggen,
skaka av oss dammet och ta nya tag igen! För det måste vi ju - för vår egen skull, men framför allt för våra älskade, känsliga och mycket speciella barn! :-)

Kärlek!
//Anna


Kommentarer
Postat av: Bellan

Hej vännen!

Känns som vi sitter i samma båt och har ungefär samma inställning och känslor för det där med semester...

Skönt ändå att vi förstår varandra, vi som befinner oss i diagnoslandet.

Och visst tar vi nya tag när vi går in i väggen, eller hur?!



Stor kram till dig!

2010-07-05 @ 22:33:49
URL: http://metrobloggen.se/svampbobtjejen
Postat av: Åsa

Hej

Oj, vad man känner igen sig, ang semester.....

& nya tag, ja, det får vi ta hela tiden.

Kram

2010-07-06 @ 13:22:13
URL: http://matsochcasperforever.blogg.se/
Postat av: jörgen chef...

fan ju vad bra bild..... du är konsten själv....!!

2010-07-24 @ 18:38:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0