Färdtjänst? Hrm..

Som handikappad och / eller pensionär ska man vara SÅ innerligt glad och tacksam för att ha fått rätt till färdtjänst.
Och visst, det tror jag nog att de flesta av oss är, eftersom det många gånger är det enda sättet för oss att komma utanför hemmet på - till exempel för att kunna handla eller ta sig till vårdcentralen.

Men är det verkligen rimligt att man ska vara redo att åka typ en halvtimme såväl tidigare som senare än avtalad tid - och detta trots att man i de flesta fall har en tid att passa någonstans?!
Och som småbarnsförälder kan jag ju säga att det är ytterst ovanligt att jag har möjlighet att åka en halvtimme "för tidigt", med tanke på det späckade schema man alltid har - inte minst på morgnarna...!
Kommer dom å andra sidan trettio minuter för sent så leder det antingen till att man blir försenad till exempelvis ett läkarbesök eller något annat avtalat möte, eller så hinner jag inte hem i tid för att hämta barnen på dagis... (Jag har varit med om båda alternativen vid ett flertal tillfällen!) Och det är ju inte ett dugg stressande!
Att dessutom veta att man inte kan påverka det ett dugg, utan istället tvingas sitta där i bilen - glad och tacksam! - och åka Skåne runt för att hämta och lämna en massa andra människor (människor som dessutom många gånger är gamla, sjuka eller kommer direkt från någon jobbig och tröttande behandling som till exempel strålning eller dialys).

Visst, det finns de som tycker att det är trevligt att komma ut på en liten utflykt och inte alls har bråttom någonstans eller något emot att flacka runt på den skånska bygden någon timme.
Men för till exempel en svårt sjuk människa - eller för den delen en småbarnsmamma som jag själv - så finns det varken tid eller ork till dessa "utfärder". Och faktum är att det finns bättre lagar och förordningar runt djurtransporter än runt färdtjänst och sjukresor!

Dock har vi resenärer inget annat val än att kollektivt vara nöjda, glada och tacksamma över att få lov att åka med!

//Anna

"Ju högre en djurart står, desto mera onyttigt tar den sig för. Höns skriver inte aforismer." :-)

Kommentarer
Postat av: Sara

Anna- När kommer du o hälsar på mig? :( Tror du att du kan hitta lite tid till mig i din kalender nånstans? Du ville ju så gärna se Fehco sa du. (iaf förra året) Har du ångrat dig? Hör av dig om du hittar nån tid till mig o Fehco. Vi väntar på dig. Kram Sara

2008-12-03 @ 19:21:26
Postat av: cinderellaheart

Jamen, vi ÄR ju så tacksamma....

Ska, så fort jag lugnat ner mig efter dagens strapatser med f-tjänsten, skriva ett inlägg i min blogg!

Vad kostar det i din kommun att åka? Här kostar det 29 kr enkel väg.

Vi hörs snart, sköt om dig!

2008-12-04 @ 13:33:02
URL: http://blogg.aftonbladet.se/26678/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0